Nu vrem să ne lăudăm mai mult decât este cazul, dar adevărul e că… da, suntem foarte norocoși. Jonglăm în fiecare zi între cele două mari pasiuni ale noastre, comunicarea și turismul, astfel că nu prea avem cum să ne plictisim făcând ceea ce facem. Pentru că ne place. Pentru că, deși nu e tot timpul floare la ureche, reușim să o scoatem la capăt. Pentru bucuria pe care o simțim atunci când „ne iese”.
Dar oricât de mult ne-ar plăcea să punem țara la cale de la birou, concentrați în fața laptopului, parcă tot mai tare este… în deplasare. Acesta este și motivul pentru care suntem mândri de colaborarea de cursă lungă pe care o avem cu unul dintre clienții noștri de suflet: Muzeul Astra din Sibiu. Un loc în care te întorci mereu cu drag, indiferent de câte ori l-ai vizitat până acum. Rolul nostru este să găsim de fiecare dată mixul perfect de content creators și jurnaliști care să trăiască experiența Astra și să povestească pe mai departe despre ea.
De ce iubim atât de mult Muzeul Astra?
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra este cel mai mare muzeu în aer liber din sud-estul Europei, fiind situat în Dumbrava Sibiului, într-o zonă cu vegetație și aer curat, cu peste zece kilometri de alei și un lac minunat, de pe pontonul căruia poți admira morile de vânt. În același timp, Astra este locul în care vei redescoperi spiritul autentic românesc, tradițiile, poveștile și stilurile arhitecturale prezente în mai multe regiuni ale țării, dar și farmecul satului autohton.
Menționam mai sus că nu ai cum să te plictisești de Muzeul Astra, indiferent de câte ori ai ajuns aici. Și da, spunem acest lucru din proprie experiență, pentru că revenim an de an aici, alături de grupuri de jurnaliști, influenceri și creatori de conținut care descoperă sau redescoperă alături de noi și de echipa muzeului tot ceea ce are de oferit acest loc spectaculos. Iar partea cea mai faină este că fiecare vizită are o temă specială și include tururi și activități special concepute în funcție de eveniment. Bine, trebuie să recunoaștem, avem adesea și gogoși sau alte bunătăți tradiționale incluse în acest program. Dar nu mai zicem, că acum ni se face poftă și nu prea mai avem curând drum pe acolo!
Însă vara care tocmai ce s-a încheiat a fost una cu adevărat memorabilă la Astra. Muzeul a avut în fiecare weekend câte un eveniment tematic, iar noi am participat la trei dintre cele mai așteptate dintre ele: Târgul de Jucării din luna mai, Ziua Iei din luna iunie și Astra Multicultural din luna iulie.
Cum am contribuit la promovarea Muzeului Astra și a evenimentelor sale în acest an?
Ca de fiecare dată, și în acest an am reușit să adunăm cele mai simpatice grupuri de influenceri si bloggeri pentru a participa la evenimentele tematice de la Astra. Eforturile au fost completate cu aparitii TV si radio, pentru a transmite vestea la cat mai multi romani.
- Târgul de Jucării, la care au participat bloggerii de parenting Familia HaiHui, The Happy Kid, Micul Marc, Părinți călători, Federova, televiziunea Antena 1, dar și creatori de conținut din zona de lifestyle & travel (Lidia Muntean & Carmen Nișcov).
- Ziua Iei, la care i-am avut alături pe cei mai talentați creatori de conținut: Christina One, Raluca Marin, Alexandra Iosif, Oana Grozavu, Roxana Popescu, Diana Drăgan, Ana Partene și Loredana Antonescu, împreună cu jurnalista Click.ro Ștefania Stancu.
- Astra Multicultural, unde ne-am distrat alături de creatorii și jurnaliștii Alexandra Todica, Andreea Stăicuț, Hayat Nabulsi, Denisa Cristina, Cristina Corpaci, Luminiţa Mândrilă, Andra Iliaș, Laura Mușuroaea și Bogdan Urucu.
Cum au arătat cele trei evenimente de la Astra: Târgul de Jucării, Ziua Iei & Astra Multicultural
Târgul de Jucării a fost despre copii, jocuri, ateliere creative și spectacole de magie. Chiar dacă am prins câteva zile ploioase, am avut alături de noi o gașcă simpatică formată din bloggeri de parenting și cei mai energici prichindei, care s-au bucurat de activitățile child friendly și de jucăriile de la Astra. Împreună cu meșterii populari de aici, am văzut cum se confecționau jucăriile de altădată, am pictat pe șevalet și am participat la câteva ateliere de olărit și de ceramică.
A urmat Ziua Iei, eveniment care a adus la Astra o mulțime de artiști specializați în arta costumului popular și care a fost organizat exact în weekendul în care am sărbătorit Ziua Internațională a Iei (24 iunie). Ne-am bucurat de câteva zile în care am descoperit cele mai frumoase porturi din România, am făcut cunoștință cu artizanii care le creează cu minuțiozitate și, bineînțeles, am făcut o sumedenie de fotografii și filmulețe. Să mai spunem că morile de vânt au fost DIN NOU atracția principală?
Nu în ultimul rând, deși nu vrem să fim părtinitori, Astra Multicultural este cu siguranță weekendul nostru favorit de la muzeu, un eveniment plin de culoare, de energie, în cadrul căruia sunt prezentate costume, obiecte de artizanat, meșteșuguri și preparate tradiționale ale tuturor minorităților etnice din România, de la turci, maghiari, rromi, tătari etc. Pe parcursul zilelor de Astra Multicultural, pe lângă clasicul tur al muzeului, cu opriri la căsuțele noastre preferate, avem ocazia de a interacționa cu oameni din toate colțurile țării, de a le afla secretele, de a-i urmări în timp ce se ocupă de meșteșugul lor. Ce se întâmplă în zilele de Astra Multicultural la muzeu este cu adevărat incredibil!
Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că Muzeul Astra le pregătește vizitatorilor o mulțime de surprize în această toamnă. Surprize dedicate atât celor mari, cât și celor mici. Evenimente frumoase, care ne aduc mai aproape de identitatea noastră națională. Astra, ești minunat! Ne revedem curând!
Foto: arhiva invitaților, Shutterstock